TROLLING (POSTIM FYES)

Trolling (Postim Fyes)

Trolling më parë përshkruhej si i qëllimshëm, por me qëllimin për të qenë plot humor apo mendjemprehtë. Termi tani përdoret për të përshkruar talljen, turpërimin dhe provokimin e qëllimshëm dhe me synim të keq.

Ka qenë e vështirë të vërtetohet se trolling vetëm arrin pragun ligjor për t’u kualifikuar si vepër penale, pasi trolling është përcaktuar se nuk përbën sulm ndaj dinjitetit të dikujt ose bazë për panik ose frikë.

KËSHILLË: Mos iu përgjigjni trollëve me urrejtje ose kërcënime, pasi kjo lloj përgjigjeje mund t’u japë atyre mundësinë për të ngritur akuza kundër jush (dhe, në fakt, shpesh ky është qëllimi i tyre).

Ka shumë pak mekanizma të suksesshëm për parandalimin ose ndëshkimin e trolling. Një zgjidhje është t’i injoroni ato dhe të shmangni përpjekjet e tyre për t’ju futur në grackë, por çfarëdo forme që të përdorni, para së gjithash, duhet të ndiheni të sigurt.

Opsion mbetet gjithmonë përdorimi i mekanizmave të raportimit - raportimi i këtyre profileve, filtrimi ose bllokimi i postimeve të tyre ose kufizimi i aksesit në profilin tuaj.


Blloko përdoruesin Taktikë Provokim


RAPORTONI NJË RAST