Уредот на работи

Ресетирање на фабрички нагодувања

Можно е некогаш вашиот уред да почне да се однесува чудно и да има проблеми со работењето (работи премногу бавно, покажува премногу грешки, некои апликации или функции воопшто не работат). Во случај да не можете да ги решите овие проблеми со рестартирање на уредот и/или со чистење на кешот, со антивирусна или антималвер проверка, или со ажурирање на софтверот, драјверите или на оперативниот систем, решението може да биде ресетирање на фабричките нагодувања.

Имајте предвид дека ако го ресетирате телефонот на фабрички нагодувања, сите податоци ќе бидат избришани, па затоа водете сметка да направите резервна копија на сите важни податоци пред да продолжите. На

Google

може да се најдат повеќе информации за тоа како да направите ресетирање на фабричките нагодувања на уреди кои користат Android, или

проверете ја

страницата за поддршка наApple

за тоа како да го направите истото на уреди што се базираат на iOS оперативниот систем.

Телефон/таблет Компјутер/лаптоп Ресетриање на уредот


ПРИЈАВА ПРИМЕРА